[O1] QG1, jak sprawdzić kiedy przegląd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Endrju01
    Classic
    • 2010
    • 10

Zamieszczone przez golibroda
    Czy ktoś kupował takie kołpaki na koła 15" do O2 ?

Chyba wziąłem ten namiar z wątku forum ale nie mogę go znaleźć .. szukam i szukam ops:
    Sorry ale wydaje mi się, że ten temat jak i większość innych (CB, Koła, opony itp.)są opisywane w innych wątkach. Golibroda przypomnę Ci, założyłeś ten wątek pod tytułem: Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ? Zakończ go, bo brniesz już za daleko. Pozdro!
  • zipi
    Classic
    • 2008
    • 33

Moja O1 BFQ+LPG przejechała przez pół roku 14800 km i byłem przekonany że powinienem umówić się na serwis. Kiedy kupowałem auto w salonie sprzedawca twierdził że przegląd jest co 15kkm lub co rok. Dziwiło mnie że komputer nie przypomina o przeglądzie. Dziś zobaczyłem na wlepce w bagażniku że mam QG1 czyli zmienny okres międzyprzeglądowy.

Mam dwa pytania:

1. Jak sprawdzić ile zostało jeszcze do przeglądu? Da się bez podłączania do komputera?
    Za jakiś czas czeka mnie daleka podróż (w sumie 3000km) i nie chciałbym być zaskoczony zagranicą koniecznościa serwisu.

2. Znajomy ma Audi A3 rocznik chyba 2003 i ma do niego Vag'a. Kiedyś próbowaliśmy podłączyć tego Vag'a do mojej Octavii (r.2008) i w ogóle nie chciał się połączyć podczas gdy na Audi działał. Dlaczego?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

ad.2 Czasem tak bywa, bo sa jakies dziwne tanie kable, ktore nie chca dzialac w kazdym aucie.

ad1. A nie ma opisanej tej procedury w instrukcji obslugi. W OII trzeba miec MFA i przytrzymujac przycisk do przelaczania opcji komputera pokazuje sie nowe menu i tam wchodzimy w status auta a tam pokazuje ile km oraz ile dni do przegladu
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Piotr_T
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 479

Nie da sie w O1 sprawdzic ile zostalo do przegladu w trybie QG1 bez podlaczania sie do VAG'a w serwisie. Sprawdzone na wlasnej. Co do tego "vaga" od kolegi z Audi to moze byc jak Maicroft pisze, ze kabel kiepski (albo soft).

Komentarz

• kontakt.pl
          Drive
          • 2008
          • 62
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

nie trzeba mieć MFA - wystarczy przytrzymać przycisk od kasowanie dziennego przebiegu

Komentarz

• Piotr_T
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 479

kontakt.pl, ale kolega zipi ma Octavie I, aka Octavie Tour.

Komentarz

• zipi
              Classic
              • 2008
              • 33

dzięki wszystkim za odpowiedzi
              Faktycznie naciśniecie przycisku kasowania przebiegu nie pokazuje ile jeszcze do serwisu.

Natomiast zastanawia mnie kwestia LPG. W instrukcj Landirenzo jest napisane żeby robić przeglądy co 15kkm. Czyli oznacza to że i tak muszę udać sie do serwisu. A jeśli robie co 15kkm przegląd gazu to chyba QG1 nie ma sensu, bo będę osobno jeździł na przegląd LPG a osobno na przegląd reszty auta.

Czy nie lepiej przestawić sie na QG2 i robić przeglądy w tym samym czasie?

Komentarz

Pracuję...